Woltermans Emailkunst Atelier

 Frans Meijers
Papenweg 48
6241 BV Bunde

+31 (0) 43 3218186
woltermans[at]home.nl
K.V.K.: 633769
BTW nr.: 0829.33.224 B01
Rabobank: 13.13.71.789

 
 

 

 

 

Geboorte miniaturen

Woltermans heeft een lange traditie in geboorte tegels. Zo zijn er al meerdere generaties, vader en moeder, kind en zelfs kleinkind die miniaturen van hun geboorte hebben. Om die reden maken wij de originele ontwerpen op dezelfde wijze zoals ze al jaren worden gemaakt. De prijs van deze miniatuur is Є 50,00, exclusief 21 procent BTW.

Vanaf heden is het alleen mogelijk uit de bestaande voorraad te bestellen. Voorlopig is het maken van nieuwe opdrachten van de baan. U kunt hier op een later tijdstip meer lezen over nieuwe mogelijkheden.

U kunt kiezen voor een bestaand ontwerp met “engeltjes” of “vogeltjes” waarop de naam van het kind, de geboortedatum en tijd (voor in de klok), en eventueel het gewicht en de lengte worden vermeld. Voor jongetjes is een blauw wiegje gebruikelijk en voor meisjes roze, maar u kunt ook andere kleuren bestellen.

U kunt ook een ander geboorte miniatuur bestellen met een eigen ontwerp. Sommige mensen vragen bijvoorbeeld een miniatuur van het geboorte kaartje. De prijs wordt bepaald aan de hand van de afmeting en het ontwerp. U kunt vrijblijvend een prijsopgave vragen.

Links een geboorteminiatuur 'klok en vogeltje' en rechts een met 'klok en engeltjes'
Maat: 9 x 12 cm / op houten plankje
prijs
50,00 excl. + naam baby + geboorte datum en tijd

 

Stadsgezichten en landschappen

Stadsgezichten, dorpskerken, schilderachtige boerderijen bij wijze van souvenir, of blijvende herinnering aan uw bijzonder plekje zijn ook prachtig in email. Van Maastricht hebben we een aantal vaste emailles miniaturen waaronder de Maastrichter Gijs, het Mooswief, het stadhuis en een collage waarop o.a. de Helpoort, de O.L.V. en fort sint Pieter geplaatst zijn.

Hieronder en hiernaast vier voorbeelden van landschapsemailles in opdracht (voorbeelden hieronder zijn 12x9 cm ).


Andere mogelijkheden

Opdrachten kunnen echt van alles zijn. Schilden voor dragersgilden, scouting, plaquettes voor jubilea, afscheidsplaquettes. Ook de ontwerpen zijn zeer divers van strak modern tot klassiek, Anton Pieck – achtig of juist zo natuur getrouw mogelijk.

Ook naamplaatjes kunnen worden gemaakt al of niet met uw eigen logo of afbeelding. Wij hebben alle historische ontwerpen uit het verleden van Woltermans in ons bezit. Een deel hiervan is op nieuw te maken. Bent u hierin geïnteresseerd kom dan langs op het atelier.

Wapens, zowel familiewapens als stadswapens kunnen ook worden gemaakt.

 

Sprinkhaan op bloemen, ontwerp van Frans Meijers

Beeld met emaille ogen, ogen gemaakt door Frans Meijers


 

Opdracht voor geboorteminiatuur met eigen ontwerp

 

 

Sponsorplaatje kindervallei, 10x10 cmAangezichten Maastricht, 13x11 cmkerkje Eygelshoven, 19x14 cmEre plakkaat Maasticht Koblens
sport treffen, 20x20 cm

Wapen Regout, 25x20 cm