Woltermans Emailkunst Atelier

 Frans Meijers
Papenweg 48
6241 BV Bunde

+31 (0) 43 3218186
woltermans[at]home.nl
K.V.K.: 633769
BTW nr.: 0829.33.224 B01
Rabobank: 13.13.71.789

 
 

 

 

 

Carnaval Medailles

Klik hier voor meer voorbeelden van medailles

Woltermans is gespecialiseerd in het maken van Carnavals medailles.

Vanaf heden is het alleen mogelijk uit de bestaande voorraad te bestellen. Voorlopig is het maken van nieuwe opdrachten van de baan. U kunt hier op een later tijdstip meer lezen over nieuwe mogelijkheden.

Carnaval kent vele tradities die vaak zeer plaatselijk bepaald zijn. Daar spelen de carnavalsmedailles hun unieke rol in. Wij zijn er trots op dat ook wij als emailkunst atelier ons steentje bijdragen aan het levend houden van de “Vastelaovend” traditie zoals we dat hier in Maastricht noemen. Email is mooi en blijvend dus buitengewoon geschikt om medailles van te maken. Wij doen ons uiterste best u hiermee van dienst te kunnen zijn.

Voor decoraties, huisorders en medailles zijn meerdere mogelijkheden zoals:

Prinsenmedailles, u kunt bij ons ook één enkel uniek exemplaar laten maken. Ook zijn er meerdere Carnavals verenigingen die ieder jaar dezelfde eigen Prinsenmedaille bestellen maar hierin de naam van de nieuwe prins of het jaartal laten zetten. Het bijkomend voordeel hiervan is dat eventuele meerkosten voor de zeefdruk weg allen.

De Steunpileer 2012, in opdracht van De Tempeleers

Een medaille voor de hele Raad van elf. Medailles maken een vast onderdeel uit van het pak van de prinsenraden. Zij bepalen mede het gezicht van een carnavals vereniging. Het is immers een eer deel uit te maken van een raad van Elf, daar hoort passende kleding bij met passende decoratie.

Diverse onderscheidingen, zoals de medaille voor de leden die, 1x11, 2x11 jaar enz. bij de eigen vereniging zijn. Ook emaille decoraties voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Carnavals vereniging of voor de plaatselijke gemeenschap worden bij ons gemaakt.

Spelden in verschillende maten zijn mogelijk.

Er zijn ook verenigingen die hun steunleden jaarlijks een medaille cadeau doen en zo hun actieve leden aan zich binden en herkenbaar maken. Zo kennen we de steunpileren van de Tempeleers of de steunberen van de Mosasaurussen van Sint Pieter.

U kunt ook een medaille laten “inlijsten” in bronzen gestanste hangers bij wijze van afwerking. Ook worden er wel medailles op een houten achtergrond gezet voor aan de muur als dank voor een speciaal gedecoreerde “ hoeglöstige” of bij wijze van herinnering.

Vorm
Woltermans heeft een paar vaste gestanste vormen zoals u hier kunt zien.
Nr. 33 heeft een doorsnee van 7,5 x 6,5 cm
Nr.38doorsnede 8x9,5 cm
Nr 35; 6,5x8 cm
Nr 36 doorsnee 9 cm
Nr 37 7x8,5 cm
Deze vormen zijn zeer geschikt als u een wat grotere partij wilt laten maken en de kosten beperkt wilt houden.
Echter wenst u een bijzondere vorm dan kan dat, deze worden dan met de hand uitgezaagd.

Het ontwerp wordt in beginsel door u aangeleverd, het beste is een duidelijke tekening met zwarte lijnen. U moet zich dat voorstellen zoals een kinderkleurplaat, zonder arceringen. Deze wordt op een zeef gezet en later met de hand ingeschilderd.


Woltermans kan ook zelf ontwerpen maken en collages van door u aangeleverde tekeningen, foto’s en aangeleverde logo’s.

Ook zijn er verenigingen met een vast logo of herkenbaar beeltenis maar daarnaast wisselende thema’s. Deze thema’s worden dan ingetekend in de afbeelding op de medaille. Zo blijft de vereniging herkenbaar maar kan ieder jaar wel een specifiek accent worden gelegd.

U kiest de kleuren. Er kunnen minimale kleurverschillen optreden bij vervaardiging, het blijft handwerk.

Het is heel gebruikelijk dat namen van bijvoorbeeld prinsen en verenigingen of jaartallen vermeld worden op de medailles. Is de nieuwe prins nog niet openbaar bekend gemaakt maar wenst u zijn medaille toch op tijd te ontvangen dan bewaken wij de geheimhouding met de grootste zorgvuldigheid.

Alle medailles worden met ringetjes geleverd. We leveren ook een beperkte collectie koordjes en lintjes in Carnavalskleuren. U kunt hiernaar vragen als u medailles bestelt.

Na de 11e van de 11e wordt het druk voor de carnaval. Alles is handwerk en kost tijd. Wij stellen het zeer op prijs als verenigingen al vroeg in het seizoen bestellen. Wij kunnen het werk dan veel beter spreiden.

Klik naar bestellen voor de leveringsvoorwaarden.

 

 

Iere Plakket Tempeleers 2013

Prinsenmedaille gemaakt in opdracht van de Prinse Road uit Klumme

 

 

 

De Vlavréters 2012 Prinsenmedaille

Medaille in opdracht van C.V. De Kluivers van Heugermerveld, 2010

 

 

 

Kuutbieters 2012